Fincan Sarma Sarma Tel Kadayıf
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 4,5 su bardağı su, 4,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 4,5 su bardağı su, 4,5 su bardağı şeker , 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
Sade Tel Kadayıf El Burması
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, bir yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
■ HAZIRLANIŞI:
■ Şerbet için 400 gr su ile 400 gr şeker bir kaba konularak 15 dk kaynatılır.
■ 1 paket şekerpare tepsiye dizilir ve üzerine sıcak şerbet dökülerek soğutulmaya bırakılıp servis yapılır.
Baklavalık Yufka Sargılı Fındıklı Tel Kadayıfı
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 3,5 su bardağı su, 3,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
Baklavalık Yufka Sargılı Sade Sarma Tel Kadayıfı
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 3,5 su bardağı su, 3,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
Baklavalık Yufka Sargılı Fındıklı Tel Kadayıfı
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 3,5 su bardağı su, 3,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
Endüstriyel Fincan Sarma Tel Kadayıf
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 12 su bardağı su, 12 su bardağı şeker , 1 yemek kaşığı margarin veya 60 gr tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
Endüstriyel Baklavalık Yufka Sargılı Fındıklı Tel Kadayıf
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 16 su bardağı su, 16 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya 60 gr tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
Endüstriyel Baklavalık Yufka Sargılı Sade Tel Kadayıf
■ HAZIRLANIŞI:
■ 1 paket kadayıf için 16 su bardağı su, 16 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya 60 gr tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.
■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
■ HAZIRLANIŞI:
■ Kuru olarak üretilen ekmek kadayıfı 1lt su ile ıslatılır ve fazla olan su süzülür. 4lt su, 2,5 kg şeker, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Islanan kadayıf bir buçuk misli büyüklüğündeki tepsiye alınır ve ortasına çapraz bıçak atılır. Hazırlanan şerbet kadayıfa dökülür.
■ Şerbeti tamamen alana kadar kısık ateşte kaşık yardımıyla kadayıfın üzerine dökülerek kaynatılır. Soğuduktan sonra servis edilir.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
■ HAZIRLANIŞI:
■ Kuru olarak üretilen ekmek kadayıfı 1lt su ile ıslatılır ve fazla olan su süzülür. 4lt su, 1,5 kg şeker,birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Islanan kadayıf bir buçuk misli büyüklüğündeki tepsiye alınır ve ortasına çapraz bıçak atılır. Hazırlanan şerbet kadayıfa dökülür.
■ Şerbeti tamamen alana kadar kısık ateşte kaşık yardımıyla kadayıfın üzerine dökülerek kaynatılır. Soğuduktan sonra servis edilir.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
■ HAZIRLANIŞI:
■ Kuru olarak üretilen ekmek kadayıfı 500ml su ile ıslatılır ve fazla olan su süzülür. 1,75 lt su, 1 kg şeker, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.
■ Islanan kadayıf bir buçuk misli büyüklüğündeki tepsiye alınır ve ortasına çapraz bıçak atılır. Hazırlanan şerbet kadayıfa dökülür.
■ Şerbeti tamamen alana kadar kısık ateşte kaşık yardımıyla kadayıfın üzerine dökülerek kaynatılır. Soğuduktan sonra servis edilir.
■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.
Mustafa Kemal Paşa Tatlısı
■ HAZIRLANIŞI:
■ 800 gr şeker, 1lt su ile kaynatılmak üzere geniş bir tencere içinde ocağa konulur. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır.
■ Şurup kaynamaya başladığı anda 1 paket Mustafa kemal paşa tatlısı tencereye boşaltılır. Şurup tüm tatlıları kaplayacak şekilde tahta kaşık ile ara sıra hafifçe karıştırılmak üzere 15-20 dk kaynatılır.
■ Şerbet istenilen kıvama kıvama geldiğinde, ateşten indirilerek soğumaya bırakılıp servis yapılır.
■ NOT: İsteğe göre üzeri Hindistan cevizi,fındık ile süslenebilir.
■ HAZIRLANIŞI:
■ 800 gr şeker, 1 lt su ile kaynatılmak üzere geniş bir tencere içinde ocağa konulur. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır.
■ Şurup kaynamaya başladığı anda 1 paket peynir tatlısı tencereye boşaltılır. Şurup tüm tatlıları kaplayacak şekilde tahta kaşık ile ara sıra hafifçe karıştırılmak üzere 15-20 dk kaynatılır.
■ Şerbet istenilen kıvama kıvama geldiğinde, ateşten indirilerek soğumaya bırakılıp servis yapılır.
■ NOT: İsteğe göre üzeri Hindistan cevizi,fındık ile süslenebilir.
Fındıklı Şekerpare Tatlısı
■ HAZIRLANIŞI:
■ Şerbet için 400 gr su ile 400 gr şeker bir kaba konularak 15 dk kaynatılır.
■ 1 paket şekerpare tepsiye dizilir ve üzerine sıcak şerbet dökülerek soğutulmaya bırakılıp servis yapılır.