0 384 214 14 99 - 0 532 514 35 47

 

Tatlı Tarifleri


Fincan Sarma Sarma Tel Kadayıf

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 4,5 su bardağı su, 4,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Sarma Sarma Tel Kadayıf

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 4,5 su bardağı su, 4,5 su bardağı şeker , 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Sade Tel Kadayıf El Burması

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, bir yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Fındıklı Şekerpare

■ HAZIRLANIŞI:

■ Şerbet için 400 gr su ile 400 gr şeker bir kaba konularak 15 dk kaynatılır.

■ 1 paket şekerpare tepsiye dizilir ve üzerine sıcak şerbet dökülerek soğutulmaya bırakılıp servis yapılır.

Baklavalık Yufka Sargılı Fındıklı Tel Kadayıfı

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 3,5 su bardağı su, 3,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Baklavalık Yufka Sargılı Sade Sarma Tel Kadayıfı

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 3,5 su bardağı su, 3,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Baklavalık Yufka Sargılı Fındıklı Tel Kadayıfı

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 3,5 su bardağı su, 3,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Endüstriyel Fincan Sarma Tel Kadayıf

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 12 su bardağı su, 12 su bardağı şeker , 1 yemek kaşığı margarin veya 60 gr tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Endüstriyel Baklavalık Yufka Sargılı Fındıklı Tel Kadayıf

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 16 su bardağı su, 16 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya 60 gr tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Endüstriyel Baklavalık Yufka Sargılı Sade Tel Kadayıf

■ HAZIRLANIŞI:

■ 1 paket kadayıf için 16 su bardağı su, 16 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin veya 60 gr tereyağ, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Hazırladığımız şerbet oda sıcaklığına geldiğinde kadayıfa dökülür.

■ 15 dk sonra servis edilir.şerbetlendikten sonra kısa sürede tüketiniz.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Ekmek Kadayıfı 600 Gram

■ HAZIRLANIŞI:

■ Kuru olarak üretilen ekmek kadayıfı 1lt su ile ıslatılır ve fazla olan su süzülür. 4lt su, 2,5 kg şeker, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Islanan kadayıf bir buçuk misli büyüklüğündeki tepsiye alınır ve ortasına çapraz bıçak atılır. Hazırlanan şerbet kadayıfa dökülür.

■ Şerbeti tamamen alana kadar kısık ateşte kaşık yardımıyla kadayıfın üzerine dökülerek kaynatılır. Soğuduktan sonra servis edilir.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Ekmek Kadayıfı 350 Gram

■ HAZIRLANIŞI:

■ Kuru olarak üretilen ekmek kadayıfı 1lt su ile ıslatılır ve fazla olan su süzülür. 4lt su, 1,5 kg şeker,birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Islanan kadayıf bir buçuk misli büyüklüğündeki tepsiye alınır ve ortasına çapraz bıçak atılır. Hazırlanan şerbet kadayıfa dökülür.

■ Şerbeti tamamen alana kadar kısık ateşte kaşık yardımıyla kadayıfın üzerine dökülerek kaynatılır. Soğuduktan sonra servis edilir.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Ekmek Kadayıfı 175 Gram

■ HAZIRLANIŞI:

■ Kuru olarak üretilen ekmek kadayıfı 500ml su ile ıslatılır ve fazla olan su süzülür. 1,75 lt su, 1 kg şeker, birkaç damla limon ile kaynatılarak şerbet hazırlanır.

■ Islanan kadayıf bir buçuk misli büyüklüğündeki tepsiye alınır ve ortasına çapraz bıçak atılır. Hazırlanan şerbet kadayıfa dökülür.

■ Şerbeti tamamen alana kadar kısık ateşte kaşık yardımıyla kadayıfın üzerine dökülerek kaynatılır. Soğuduktan sonra servis edilir.

■ NOT:İsteğe göre su yerine süt kullanılabilir.

Mustafa Kemal Paşa Tatlısı

■ HAZIRLANIŞI:

■ 800 gr şeker, 1lt su ile kaynatılmak üzere geniş bir tencere içinde ocağa konulur. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır.

■ Şurup kaynamaya başladığı anda 1 paket Mustafa kemal paşa tatlısı tencereye boşaltılır. Şurup tüm tatlıları kaplayacak şekilde tahta kaşık ile ara sıra hafifçe karıştırılmak üzere 15-20 dk kaynatılır.

■ Şerbet istenilen kıvama kıvama geldiğinde, ateşten indirilerek soğumaya bırakılıp servis yapılır.

■ NOT: İsteğe göre üzeri Hindistan cevizi,fındık ile süslenebilir.

Peynir Tatlısı

■ HAZIRLANIŞI:

■ 800 gr şeker, 1 lt su ile kaynatılmak üzere geniş bir tencere içinde ocağa konulur. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır.

■ Şurup kaynamaya başladığı anda 1 paket peynir tatlısı tencereye boşaltılır. Şurup tüm tatlıları kaplayacak şekilde tahta kaşık ile ara sıra hafifçe karıştırılmak üzere 15-20 dk kaynatılır.

■ Şerbet istenilen kıvama kıvama geldiğinde, ateşten indirilerek soğumaya bırakılıp servis yapılır.

■ NOT: İsteğe göre üzeri Hindistan cevizi,fındık ile süslenebilir.

Fındıklı Şekerpare Tatlısı

■ HAZIRLANIŞI:

■ Şerbet için 400 gr su ile 400 gr şeker bir kaba konularak 15 dk kaynatılır.

■ 1 paket şekerpare tepsiye dizilir ve üzerine sıcak şerbet dökülerek soğutulmaya bırakılıp servis yapılır.